Spiritueel en Integraaltherapie 


Ik ben psychologe en gespecialiseerd in de begeleiding van hoogbegaafden en hooggevoelige individuen. Dat ikzelf hoogbegaafd en hoogsensitief ben, is een groot voordeel in de behandeling. Zeker gezien hoogbegaafden in gesprekstherapie vaak aangeven, dat zij zelf het gesprek leiden en de therapeut onder de 'tafel' praten. Met tot gevolg dat ze de controle houden en daardoor niet toekomen aan het beleven van hun gevoel en pijn. Inzichten blijven dan uit en alles blijft zoals het was. Ik begeleid hoogbegaafden met uiteenlopende problemen, zoals angsten (faalangst, straalangst, onderpresteren, piekeren e.d.), depressie, burn-out, eetproblemen, trauma, concentratieproblemen, laag zelfbeeld, rouw en verlies, woede-uitbarstingen, relatieproblemen, slaapproblemen, onzekerheid. Ook help ik studenten HBO en WO om hun studievaardigheden te verbeteren.


Spiritueeltherapie? Wat is dat?
Kort omschreven is Spiritueeltherapie psychotherapie vanuit een spirituele attitude. 
Ons woordenboek der Nederlandse taal omschrijft spiritualiteit als 'zingeving'. Wij bedoelen de hogere zingeving en de zin die het heeft (of geeft) in jouw leven. En we willen allemaal dat de dingen die we doen zin hebben. 
Gemakkelijker gezegd: door integraaltherapie ga je op zoek naar de oorzaak van je klacht(en). We werken met jouw vraag daarover vanuit het nu naar het verleden, want daar is het immers ontstaan. En met de inzichten die je daar op doet gaan we naar de toekomst om die inzichten in je leven te integreren.

Spiritueeltherapie is daarom een krachtige en snelwerkende manier om jezelf in balans te brengen en binnen korte tijd de kwaliteit van je leven enorm te verbeteren.

Hoe werkt spirituele therapie?

De spiritueel therapeut werkt empatisch, en wel door direct contact te maken met de subtiele energie van de cliënt. Aan de hand van de vraag van de cliënt stemt de therapeut zich af, zowel op de aard en oorzaak van het probleem, als op de essentie van de cliënt. Het uitgangspunt van de therapeut is dat elk mens in wezen heel is, maar dat er op dit moment dingen spelen waardoor hij/zij die heelheid niet meer kan ervaren. Stap voor stap wordt de cliënt terug naar zijn heelheid gebracht.